Gravsafari i Buenos Aires

Opp mot en halv million mennesker besøker denne kirkegården hvert år. Hovedgrunnen: Eva «Evita» Peron.

Blant 6400 graver på Cementerio de la Recoleta ligger hun altså begravet, førstedamen Eva Peron, kanskje mest kjent som Evita for oss nordmenn. I Duarte-familiens grav er hun begravet sammen med fire andre. Rundt henne ligger en rekke argentinske presidenter, generaler, Nobel-prisvinnere, forfattere og andre kjente personer.

Kirkegården har blitt kåret til en av verdens vakreste kirkegårder, med god grunn. For den er vakker. Her går det i stein, bronse, kors og engler. Innimellom står det fargerike blomster. Men noen historier er verre enn andre. Foran graven til Rufina Cambaceres kan man betrakte en gråtende kvinne som åpner døren til himmelen. Historien bak Rufinas død er ekstra tragisk. I 1902, på hennes nittenårsdag, ble hun feilaktig erklært død. Hun ble lagt i en kiste, og begravd. Det viste seg at hun ble begravd levende, og døde i et forsøk på å komme seg ut av kisten.

Besøker du Buenos Aires er Cementerio de la Recoleta, Recoleta-kirkegården, et sted du absolutt bør besøke.

Finn de beste hotellprisene i Buenos Aires hos vår samarbeidspartner her!

[wpgmza id=»2″]

Kommentarer

kommentarer