" /> Roadtrip: Overnatting - Reiseblogg1

Roadtrip: Overnatting

Hvordan skal man bo? I USA finner man lett billig overnatting, så denne utgiftsposten trenger ikke å bli større enn nødvendig.

Vi har altså kommet til del tre av vår roadtrip-guide. De to forrige handlet om budsjett/planlegging og fly/leiebil. Trykk på lenkene for å lese dem.

På forhånd hadde vi bestilt nesten 2/3 av overnattingene på forhånd. For vår del var det i de store byene San Francisco, Los Angeles og Las Vegas. Andre amerikanske byer som kan være interessante er selvsagt New York, Miami, Chicaco og New Orleans for å nevne noen. I tillegg hadde vi bestilt to netter i Laguna Beach. Resten av overnattingene tok vi etterhvert, og her ble det en del moteller langs reiseruten. Men dersom man har trangt budsjett er det fullt mulig å helt greit for noen hundrelapper per natt, der motellkjedene tilbyr overnatting for under 50 dollar per dobbeltrom, per natt. I nærheten av kjente områder og store byer er nok prisene litt høyere.

Skal du ut og fly? Finn de beste og billigste alternativene hos Momondo, Skyscanner, BravoFly, Expedia eller direkte hos KLM eller SAS.

Vi ble anbefalt kjedene Super8 og Motel6 av andre, og holdt oss til disse. I California hold disse to kjedene god standard med tanke på prisen. Vi var der midt på sommeren med temperaturer mellom 25 og 40 grader og alle rommene hadde veldig god aircondition. Motellovernattingene kostet oss mellom 50 og 75 dollar per natt. I andre deler av USA kan det være verdt å sjekke gjestevurderingene før man velger hotell. Vi har erfaringer, blant annet fra Kentucky og Illinois, der noen Super8-motell var helt forferdelig. Vi har de senere årene vært på turer der vi gode erfaringer med Days Inn-kjeden også.

Følgende moteller kan iallefall trygt anbefales:
Super 8, Monterey
Motel6, San Simeon (Hearst Castle)
Motel6, Needles, CA


Hoteller
Hotellovernattinger kan være dyrt i de store byene, men også her kan man finne gode tilbud. I Las Vegas var det enklest å finne gode tilbud. På hotellene med casino regner de med at du legger igjen en del penger uansett, og dermed er prisen på overnattingen billig. Hvor mye penger du skal legge i hotellovernatting blir jo alt etter totalbudsjettet, men det kan være lurt å sette opp en ønsket snittpris per natt. På flere søkemotorer kan man sette inn makspris per natt, og på den måten holde seg innenfor budsjettet.

Høy pris på hotellet er dessverre ikke alltid et kvalitetsstempel. Vi anbefaler alle å lese gjestevurderingene for hotellet, gjerne fra flere kilder som Tripadvisor og hotels.com. Disse anmeldelsene skal man ikke alltid stole blindt på, men det gir en god pekepinn og vi har selv gått i fella her et par ganger og angret på at vi ikke hørte på de som kom med kritikk.

Beliggenhet og avstand til offentlig transport / attraksjoner er viktig, og på en biltur er kanskje det viktigste av alt: Har hotellet parkering, eller finnes parkering i grei avstand til hotellet? En annen faktor er prisen på parkering. På dette hotellet i Chicago kostet parkeringen hele 40 dollar for én natt. De fleste motellene har gratis parkering.

Skal du ut og fly? Finn de beste og billigste alternativene hos Momondo, Skyscanner, BravoFly, Expedia eller direkte hos KLM eller SAS.

Noen tips til hoteller vi har brukt i USA, og som vi har vært fornøyde med. Linkene til vår samarbeidspartner hotels.com:

San Francisco: Handlery Union Square Hotel

Hollywood/Los Angeles: Hollywood Orchid Suites

Las Vegas: Caesars Palace

New York: Paramount Hotel Times Square (usikker på om dette passer for en roadtrip)

St. Louis: Renaissance St. Louis Grand Hotel

Solvang: Royal Copenhagen Inn

Pismo Beach: The Misson Inn, heter nå Hilton Garden Inn Pismo Beach

Moreno Valley: Ayres Hotel & Spa

Finn gode tilbud på overnatting her via hotels.com.

Les også de to andre delene i vår roadtrip-guide:

Roadtrip: Stor USA-guide

Roadtrip: Fly og leiebil
500x500 City

Kommentarer

kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.