" /> Slik skaffer du Premier League-billetter - Reiseblogg1

Slik skaffer du Premier League-billetter

Å skaffe billetter til kamper i Premier League kan være både dyrt og vanskelig, men det finnes en del tips som kan gjøre det enklere og rimeligere.

Mange tusen nordmenn reiser på fotballtur hver eneste helg, så vi har laget to guider. Denne for billetter og en stor guide for gode fotballhoteller for alle klubbene i Premier League. For samtlige klubber er den absolutt rimeligste måten å skaffe seg billetter på, å bli medlem av klubben. Da får du forkjøpsrett på billetter under medlemssalg og kan kjøpe fly og hotell selv. På denne måten sparer du mange tusen kroner per tur. En annen løsning er å melde seg inn i lagets norske supporterklubb, som ofte har tilgang på billetter, og ta det gjennom dem. I tillegg finnes det utallige byråer, både offisielle og uoffisielle som tilbyr billetter og pakker med billett og hotell.

pl
image-286
Kjøper man av et reiseselskap så er det et par ting man bør sjekke. Det er alltid en fordel om de er offisielle samarbeidspartnere, det gir en ekstra trygghet. I tillegg anbefaler vi at man bruker selskaper som er medlem av reisegarantifondet (RGF) hvis man bruker de norske. En siste ting er å sjekke vilkårene, fordi enkelte selskaper tilbyr langt dårligere vilkår enn andre, spesielt dersom kamper flyttes.

Ving er store på engelsk fotball da de eies av Thomas Cook. Liverpools, Chelseas og Tottenhams norske supporterklubber har avtale med Ving, noe som krever medlemsskap i de respektive supporterklubber. De tilbyr også pakkeløsninger til Manchester Uniteds hjemmekamper. Langt fra den rimeligste løsningen, men en trygg og grei løsning for de som reiser på tur første gang. Nytt fra sesongen 2015/16 er at Apollo tilbyr pakkeløsninger med billetter og hotell.

Viagogo er et stort internasjonalt selskap som tilbyr videresalg av billetter, og de har offisielt samarbeid med flere fotballklubber. I Premier League har følgende klubber samarbeid med Viagogo: Manchester City, Chelsea, Manchester United og West Ham. Andre klubber, blant andre Everton, Tottenham og Sunderland samarbeider med selskapet StubHub.

Vi har ingen erfaring med de nevnte selskapene, for vi kjøper billetter via klubbene i de aller fleste tilfellene. Vi vet også at det finnes en rekke grupper på Facebook som tilbyr salg og kjøp av fotballbilletter, samt brukere på Twitter. Vis varsomhet ved kjøp og salg med ukjente eller folk uten referanser.

Men skal du altså skaffe deg de aller billigste billettene, så bør du lese vår store oversikt over hver enkelt klubb. Husk at dette er billetter blant hjemmefansen:

Arsenal: Medlemmer av den norske supporterklubben kan søke om billetter gjennom dem. Krav om medlemsskap for alle som skal ha billetter. Direkte fra klubben er mulig til for eksempel Ligacupen, mens Premier League-billetter stort sett krever medlemsskap hos Arsenal. Info hos Arsenal her.
Hotellanbefaling: London House Hotel

Bournemouth: Nyopprykket lag som er vanskelig å spå, men har en veldig liten stadion med bare 11.700 som total kapasitet. Kan være vanskelig å få tak i billetter på grunn av den begrensede kapasiteten, og klubben anbefaler medlemsskap. Mer informasjon finnes på klubbens hjemmeside.
Hotellanbefaling: Hampton by Hilton

Burnley: Turf Moor har en kapasiste på knappe 21.500, så det er ikke allverdens med plass her heller. Samtidig har de et tilskuersnitt under 20.000 selv i Premier League, så det er mulig å få billetter i hjemmeseksjonen på de mindre populære kampene. Mot storlagene er det nok nokså fullt uansett. Medlemsskap anbefales. Burnley har en egen supporterklubb i Norge.
Hotellanbefaling: Holiday Inn Express Hotel Burnley

Chelsea: Liten stadion med tanke på interesse og beliggenhet. Skal du kjøpe direkte fra klubben bør du være medlem i Chelsea. Den norske supporterklubben har en god ordning med billetter, men den krever medlemsskap i både supporterklubben og hos Chelsea. Har avtale med Viagogo om videresalg av billetter.
Hotellanbefaling: London House Hotel

Crystal Palace: Stemningen på Selhurst Park er magisk, men her er det ikke enkelt å oppdrive billetter. Selv ikke den norske supporterklubben har en god ordning her. Kun medlemssalg direkte fra klubben.
Hotellanbefaling: London House Hotel

Everton: Her får man kjøpt billetter direkte fra klubben, og flere kamper er mulige på såkalt «general sale», altså salget for alle. Medlemmer har fortrinnsrett. Medlemmer i den norske supporterklubben kan bestille gjennom dem. Har avtale med StubHub om videresalg av billetter.
Hotellanbefaling: Adagio Aparthotel Liverpool City Centre

Hull: Hulls KC Stadium er stort sett utsolgt på hjemmekampene i Premier League. Har et tilskuersnitt helt opp under kapasiteten. Medlemsskap er nok derfor ganske nødvendig for å kjøpe direkte fra klubben. Har skandinavisk supporterklubb.
Hotellanbefaling: Holiday Inn Express Hull City Centre

Leicester: Etter suksessen i Premier League 15/16 er nok ikke interessen for Leicester blitt mindre. Fra før burde du være medlem, og nå er du nesten nødt til å være medlem for å sikre deg de billigste billettene.
Hotellanbefaling: Leicester Mariott Hotel

Liverpool: Liten stadion i forhold til interessen gjør at det kreves medlemsskap for å få billetter direkte fra klubben. Liverpools norske supporterklubb har en dårlig ordning for sine medlemmer og samarbeider med Ving for salg av pakker med hotell og billett. Det gjør dette nokså dyrt. Utenom de nevnte leverandørene, finnes det andre trygge leverandører av pakker der liverpooltravel.no og liverpooldrommer.no er blant de mest brukte.
Hotellanbefaling: Adagio Aparthotel Liverpool City Centre

Manchester City: Virker som det er vanskelig å få tak i på general sale, men en del lettere som medlem. I tillegg har Manchester City avtale med Viagogo som videreselger billetter.
Hotellanbefaling: Holiday Inn Express MEN Arena eller Motel One Piccadilly.

Manchester United: I praksis kun for medlemmer som for de fleste andre av de store klubbene. Den norske supporterklubben arrangerer turer som inkluderer hotell og billett. I enkelte tilfeller kan man også kjøpe kun billetter herfra. Har også avtale med Viagogo.
Hotellanbefaling: Holiday Inn Express MEN Arena eller Motel One Piccadilly.

Middlesbrough: Tilbake blant storlagene, og Middlesbroughs Riverside Stadium har god kapasitet. De siste årene har snittet ligget nesten 10.000 under kapasisteten, men det var i Championship. Utenom kampene mot storlagene bør det være grei mulighet for å kjøpe billetter direkte fra klubben. Norsk supporterklubb: boronorge.net

Southampton: Gode muligheter for billetter via åpent salg (general sale).
Hotellanbefaling: Novotel Southampton

Stoke: Muligheter, men det virker noe begrenset med mindre du er medlem.
Hotellanbefaling: Quality Hotel Stoke

Sunderland: Klubben har billetter på general sale, men det virker noe begrenset. Derimot har de avtale med StubHub for videresalg av billetter og her kan en finne billetter i de fleste prisklasser, avhengig av motstander.  Supporterklubben kan også hjelpe med billetter.
Hotellanbefaling: Mariott Sunderland

Swansea: Grei mulighet for billetter om man er tidlig ute. Kampene mot storlagene blir selvsagt utsolgt raskt. Supporterklubben kan hjelpe ved behov.
Hotellanbefaling: The Dragon Hotel

Tottenham: Har en oversikt på hjemmesiden når de eventuelt slipper ledige billetter til ikke-medlemmer. Gode muligheter mot de mindre lagene. Tottenhams Venner tilbyr medlemmer mulighet for å kjøpe billetter, og klubben har også samarbeid med StubHub.
Hotellanbefaling: London House Hotel

Watford: Det er noen sesonger siden de var i Premier League sist, men i Championship var det null problem å få billetter uten å være medlem, selv på populære kamper. Det lønner seg imidlertid å være medlem, da man får tilgang til billettene tidligere. Her finner du billetter.
Hotellanbefaling: London House Hotel

West Bromwich Albion: Billetter til hjemmekampene er vanligvis ikke et problem utenom i lokalderbyer og eventuelt mot de største lagene. Supporterklubben har også litt info om billetter.
Hotellanbefaling: Park Inn Birmingham West

West Ham: Et begrenset antall billetter legges ut på general sale. Klubben anbefaler medlemsskap for å være «sikret» billett. Billetter legges ut på general sale. Grei mulighet for billetter her og hvis ikke har de avtale med Viagogo.
Hotellanbefaling: London House Hotel

Denne guiden er oppdatert per juni 2015. Inneholder den feil, gi oss gjerne beskjed.

Her kan du finne gode tilbud på tog i England.Kommentarer

kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.