" /> Deilig mat og drikke i København - Reiseblogg1

Deilig mat og drikke i København

Den danske hovedstaden er kjent for sine mange gode restauranter, men mange kan være dyre og vanskelige å få booket bord. Vi har besøkt noen lekre alternativer som gir deg deilig mat og drikke i København.

Krebsegaarden_1
image-566
Vårt første valg var Krebsegaarden, drevet av de to nordmennene Mats og Kjartan. Vi hadde ikke besøkt stedet før, hadde ikke hørt om det, og hadde dermed null forventninger. Lokalet er lite og intimt, med kunst på veggene. Mats er helt på grensen pågående, men likevel godt innenfor. Han er rett og slett skapt for jobben og han går virkelig inn for den med hud og hår. Her er det bare å lene seg tilbake og nyte de anbefalingene man får både på mat og drikke.

image-567

Vårt følge haddde tenkt å gå for to retter, men vi ble raskt overbevist om at blåskjellsuppen var helt magisk, så det var ingen vei utenom tre retter. Og blåskjellsuppen var ikke bare god. Den var nydelig. Det samme var rødspetten og den italienske sjokoladekaken. Og vinene til. Alt i alt var dette en særdeles god opplevelse, til en veldig overkommelig pris. Først i ettertid oppdaget vi at Krebsegaarden var rangert som den beste restauranten i København på Tripadvisor.

Adresse: Studiestræde 17, 1455 København, Danmark
Telefon: +45 20 12 40 15
Nettsted: www.krebsegaarden.dkLunsj på Aamanns Etablissement er også et særdeles safe valg.Her går det mye i sandwicher, eller smørrebrød som de sier i Danmark. Saftig og godt rugbrød med lekre anretninger på toppen. Laks, kyllingsalat, skinke og sild er noe av det man kan få. Lite lokale, så her bør man også bestille bord, fordi dette er et populært sted.
Adresse: Øster Farimagsgade 10, 2100 København Ø, Danmark
Nettsetd: www.aamanns.dk
Restaurant Radio ligger ute ved Forum. Ikke helt utenfor allfarvei, det tar bare 10-15 minutter å gå fra Rådhusplassen, men mange vil nok foretrekke taxi. Men for et sted, for noen viner, for noen priser, og for en mat!

Prismessig er dette helt kurant, og vel så det. Her får du mye, deilig mat for pengene. Det er bare å ta turen, med en gang. Vi endte opp med seks retter, inklusiv osten, og det var en fantastisk avslutning på kvelden.

Adresse: Julius Thomsens Gade 12, 1632 København, Danmark

Har du ikke frokost inkludert på hotellet? Fortvil ikke! Spasér ned til Café Europa og bestill en Kongens Nytorv eller Amagertorv og du har en herlig frokost.

IMG_5207
image-569
Er du litt sliten etter all shoppingen går du ned til kanalen og besøker baren Ruby. Anonymt inngangsparti, anonym dør og en bar som ligner en flott leilighet. Her er det ofte folksomt på ettermiddagene, og det er ikke rart all den tid de tilbyr mye godt i glasset i en avslappet og flott atmosfære.

Sjekk ut gode flypriser til København via vår samarbeidspartnere Skyscanner, Momondo eller BravoFly.

Kommentarer

kommentarer