" /> Gatekunst i verdenstoppen - Reiseblogg1

Gatekunst i verdenstoppen

Gatekunstfestivalen Nuart i Stavanger feirer sine første 15 år. Og hvilken festival det har blitt. Se bildene!


Nuart ble startet i 2001 som en tilleggsfestival til Numusic som var en festival for elektronisk musikk. Denne ble lagt ned i 2014, men Nuart er populært som aldri før! I år har det kommet opp noen virkelig kule installasjoner i Stavanger og ved å vandre i gatene, kommer man over mange flotte kunstverk.

Hele festivalen har sitt utspring i Tou Scene. Her har man en hovedutstilling under festivalen, samt de ulike arbeidene som finnes på hus og bygninger rundt om i sentrum av Stavanger. Hoveddelen av verkene er lagt til bydelen Storhaug som gjennomgår en virkelig transformasjon om dagen. Her åpnet nylig Mathallen i Stavanger og ølbaren ØST i tillegg til etablerte Ostehuset og mange innovasjonsbedrifter.

Nuart 2015
image-773
Våre anbefalte hoteller i Stavanger:
Scandic Park: Har muligens Stavangers største hotellrom som standardrom. Her får man sittegruppe og tv-del i tillegg til en stor dobbeltseng. Veldig mye for pengene!

Scandic Stavanger City: Hotellet som ligger nærmest Tou Scene og veldig nær mange av arbeidene som er blitt laget til Nuart.

Comfort Square: Moderne og flott hotell med sentral beliggenhet. Kul arkitektur.

Radisson Blu Atlantic: Ærverdige Hotel Atlantic er fortsatt et av de bedre hotellene i Stavanger.

Clarion Skagen Brygge: Hotell rett i vannkanten langs Skagenkaien i Stavanger. Her sover du midt i den berømte lysløypa.

Å komme seg til Stavanger er enkelt. Her kan du for eksempel finne de billigste flybillettene hos Skyscanner Momondo eller BravoFly

Kommentarer

kommentarer