" /> Finn de billige flybillettene - Reiseblogg1

Finn de billige flybillettene

Du kan spare tusenvis på flybilletter med noen enkle triks. Her er noen av våre beste tips!

Prisen på flybilletter varierer veldig, og er tett knyttet opp til tilbud og etterspørsel. Derfor kan det være viktig å ha en del ting i bakhodet når man skal søke etter flybilletter, slik at man kan finne de billigste løsningene. Hvor lenge før man bestiller, hvilken ukedag man bestiller på, hvilke dager man er borte og hvor man søker, er alle faktorer som spiller inn. Det kan lønne segå abonnere på vårt nyhetsbrev for å få tilgang til gode tilbud, da vi noen ganger får tilbud om å videresende tilbud via epost til våre abonnenter. Sist vi hadde et ekslusivt epost-tilbud var det 25% rabatt på SAS-billetter!

REKLAME: Skal du ut og fly? Finn de beste og billigste alternativene hos Momondo, Skyscanner, BravoFly, Expedia eller direkte hos Qatar Airways eller KLM.

LES OGSÅ: Her Reiseblogg1s beste hotelltips!

11079012_433866250116012_1646680447_n
image-729
Bruk en søkemotor

Fordelen med å bruke søkemotorer som Skyscanner Momondo, BravoFly, eller Expedia for den saks skyld, er at man får søkt på de aller fleste flyselskapene samtidig. Dermed får man en oversikt over tilgjengelige reiseruter og cirkapriser. Prisene kan variere mellom de ulike søkemotorene, men som regel ligger det på samme nivå. En annen ting er at prisene gjennom søkemotorene ofte vises som bittelitt rimeligere enn direkte fra flyselskapene og at man ofte får søkt gjennom aktuelle flyvninger med samarbeidspartnere.

Vær borte mellom lørdag og søndag
Dersom man er borte mellom lørdag og søndag blir som regel billettene billigere. Dette er en gammel «regel» som fortsatt henger igjen hos mange av de store flyselskapene.

Følg med på tilbud
Flyselskapene kjører ofte gode kampanjer som kan gi deg gode priser. Ofte er publiseres disse kampanjene på spesielle dager. Å abonnere på nyhetsbrev fra de ulike flyselskapene er som regel en god idé og kan dermed spare deg for tusenvis av kroner. Vi sparte nettopp 3200 kroner tur/retur USA ved å benytte en kampanje!

Bestill så tidlig som mulig

Flybilletter er ikke som charterreiser. Flybilletter blir faktisk dyrere jo nærmere avreise man kommer. Det generelle rådet er å bestille flybilletter så tidlig som mulig. Imidlertid viser undersøkelser at billettene ofte er på sitt billigste mellom seks og åtte uker før avreise. Selvsagt gjelder ikke det alltid, men statistisk sett så er det slik. I denne undersøkelsen, gjort av Momondo, viser det seg at flyprisene i snitt er billigst 53 dager før avreise.

Prøv alternative datoer

Er du litt fleksibel med tanke på avreise og retur? Prisforskjellen fra en dag til en annen kan være stor. Det lønner seg ofte å sjekke alternative datoer. Flere flyselskaper tilbyr lavpriskalender, og noen av søkemotorene tilbyr også visning av priser på alternative datoer. Den billigste dagen å fly er visstnok tirsdag, og kveld er den billigste tiden på døgnet.

Tur/retur kan gjøre det billigere

Ja, faktisk kan det være billigere å bestille en reise som er tur/retur enn å booke enveis-billetter. Dette gjelder forøvrig ikke for Norwegian for eksempel, som tilbyr punkt-til-punkt reiser. Husk at det er utreisen som gjelder for billigbilletter. Mange flyselskaper kansellerer hjemreisen dersom du ikke benytter utreisen på billigbilletter.

Reise med flere destinasjoner

Flere søkemotorer og flyselskaper tilbyr søk med ulik ankomsflyplass og returflyplass. Noen tilbyr til og med at du kan legge inn mange enkle flystrekninger i søket. Dersom man har mer enn tre flyplasser (avreise, ankomst og returflyplass) så kan det av og til være lurt å dele opp søket i flere deler, spesielt dersom man skal reise til destinasjoner der færre flyselskaper flyr.

Så til slutt et råd som må brukes med forsiktighet, men som likevel kan spare deg for penger:

På populære ruter kan det lønne seg å bestille en billett med kun mellomlanding i den aktuelle byen du skal til! Ja, du leste riktig. Men det er selvsagt en del forbehold med denne metoden. København er for eksempel en svært populær destinasjon for mange nordmenn, og med unntak av Oslo så er det lite konkurranse på disse rutene.  En énveis-billett fra disse byene til København er ofte dyrere enn en for eksempel en énveis-billett til Hamburg, med mellomlanding i København! Så vil det alltid være noen praktiske problemer med denne metoden, for eksempel med innsjekket bagasje. Så tenk deg godt om før du bruker den!

Altså: Bruk søkemotor, bestill i snitt 53 dager før avreise, utreise på en tirsdag kveld. og vær borte mellom lørdag og søndag. God tur!

REKLAME: Skal du ut og fly? Finn de beste og billigste alternativene hos Momondo, Skyscanner, BravoFly, Expedia eller direkte hos Qatar Airways eller KLM.


72HourSale Image Banner 600 x 150

11208048_1603268723279079_152792548_n
image-730


Kommentarer

kommentarer