" /> Verdens største cruiseskip! - Reiseblogg1

Verdens største cruiseskip!

Mange har et slags hat/elsk-forhold til cruiseferie. Vi har testet verdens største cruiseskip på besøk i Middelhavet.


 «Allure of the Seas» går i Middelhavet frem til oktober 2015, og mange har benyttet sjansen til en tur med det som per i dag er verdens største cruiseskip. 362 meter lang, 47 meter bred og har en maksimal kapasitet til nesten 6300 passasjerer og et mannskap på 2500. Gigantisk er bare mellomnavnet.

Sommerens cruise går fra enten Barcelona eller Roma (Civitavecchia), og vi valgte Barcelona av to grunner:

1. Lettere å komme oss dit med fly.

Vi bodde to netter i Barcelona, én natt før og én natt etter cruiset. Her et hotelltips for Barcelona.

REKLAME: Skal du ut og fly? Finn de beste og billigste alternativene hos Momondo, Skyscanner, BravoFly, Expedia eller direkte hos KLM.

2. Havnen ligger midt i byen. Til sammenligning ligger Civitavecchia nesten halvannen time utenfor Roma.

Innsjekk

Ved ankomst i havnen så tok noen hånd av bagasjen vår umiddelbart. Etter det var det sikkerhetskontroll og innsjekk. Alt gikk veldig smertefritt og effektivt, og vi var om bord mye raskere enn vi hadde beregnet.

Første dag og kveld

Vel om bord så gjaldt det å sette seg inn i hvordan ting fungerte. Vi hilste på stuepiken som hadde ansvaret for vår lugar, leste informasjonsbrosjyrer, deltok på obligatorisk mønstringsøvelse, fikk drikkebeger for brus-drikkepakke, spist lunsj og installert oss på lugaren. En del ubesvarte spørsmål ble besvart, om ikke på den aller beste måten kanskje. Men vi fikk da svar, enten i form av sur stuepike eller direkte svar fra andre ansatte.

Mat og drikke

– Ah! Mat som faktisk smaker, sa reisefølget til meg under ett av måltidene.
For maten smakte, og den smakte godt. Ingen tvil om at de legger vekt på den kulinariske opplevelsen om bord. Av en eller annen grunn hadde ikke vi plass i hovedrestauranten, men måtte velge såkalt «My time dining» som betyr at vi skulle velge et mer spesifikt tidspunkt for måltidet. Dessverre fant vi ikke ut av dette før det var kort tid til avreise, og vi fikk derfor litt dumme tidspunkter. Vi fikk booket om noen måltider om bord, så det gikk greit, men her kunne informasjonen vært bedre på forhånd.
Dette gikk derimot ikke utover kvaliteten på maten i «American Icon Grill» som var vår restaurant. Her kunne man hver kveld velge en tre-retter fra en meny som i all hovedsak var ny hver dag. Enkelte retter gikk igjen alle dagene, men det var alltid nye retter å velge mellom. Sjømaten var desidert høydepunktet om bord. De kunne sine kjøtt og kyllingretter også, men det overgikk ikke fisk og sjømatopplevelsene. Etter tre retter, dersom du klarte det, var du god og mett.
I buffetrestauranten kunne man spise uten å bestille tid. Vi spiste aldri middag her, men lunsj og frokost hert var svært god, selv om det var litt mer kaotisk.
For de som vil ha noe mer, så finnes det flere restauranter man kan betale ekstra for å spise på. Vi testet ingen av dem, og valgte de restaurantene som var inkludert.
Vårt store ankepunkt er prisene på drikke. På flere varer snakker vi nesten norske priser på alkohol, for eksempel øl. Etter å ha sett prisene så skjønner vi at drikkepakkene som inneholder alkohol er såpass dyre, men vi valgte likevel rett ved å kun ha brus-drikkepakken, og betalte for all drikke utenom.
 
Cruise_7
image-701

Lugar

På forhånd tenkte vi at en utvendig lugar med balkong var det beste for vårt reisefølge, noe som viste seg å være et godt valg. «Allure of the Seas» har også innvendige lugarer med balkong, men her er det både veldig mye innsyn og mye støy. Å sitte om ettermiddagen / kvelden og se på havnen eller se på havet var veldig avslappende og fint.
Størrelsen på lugaren var som et bittelite hotellrom, og da vi ankom tenkte vi at dette så lite ut. Ene lugaren skulle huse to voksne og to barn, den andre tre voksne. Heldigvis gikk det over all forventning. Sovesofaen blir gjort om til sofa av stuepiken på morgenen, og redd på til seng om kvelden. Dermed får man utnyttet lugaren mest mulig utenom, og strengt tatt skal man ikke tilbringe altfor mye tid på lugaren på et cruise! Balkongen hadde plass til to stoler og et bort, men ble godt benyttet av oss.
 
Konklusjonen for lugaren er at dette var over det vi hadde forventet. Det er lite lagringsplass, men vi fikk stuet noen kofferter under sengen og inntil skyvedøren til balkongen. Dersom du skal lade telefon, nettbrett eller andre ting vær obs på at du trenger adapter for amerikansk stikkontakt og at strømuttaket ikke er av veldig god kvalitet. Det var tre uttak samlet på cirka fem centimeter ved pulten på lugaren. Ved bruk av adapter kunne du kun bruke én av gangen. Skal du ha flere enheter bør du kanskje ta med et grenuttak.

Utflukter

RCCL tilbyr en rikholdig meny hva utflukter angår, men en del av dem er overpriset er vår erfaring. En av utfluktene vi skulle på var utsolgt, og det var like greit for da vi kom i land var det en turoperatør som tilbudte samme utflukt for cirka halv pris. Det kan være lurt å sjekke litt angående utflukter på forhånd.

Attraksjoner om bord

Båten har det meste om bord, for alle aldre. Vi reiste med barn så svømmebassengene ble flittig brukt. For de litt større barna og voksne er det et eldorado. For de minste barna var bassengområdet stort sett stress. Vi møtte flere familier som i gjorde andre ting enn å være ved bassenget fordi barna ble redde. Grunn: Plaskebassenget har veldig mye vann som spruter og vannkanoner som de eldre barna brukte mot de minste barna. De som har planlagt dette området har ikke vært veldig flinke, for å si det mildt. Vær også oppmerksom på at badebleier ikke er lov i de fleste bassengene, og dermed de minste barna oppholde seg i et plaskebasseng de ikke likte. Badebleieforbudet ble ikke håndhevet veldig strengt, men man bør ha det i bakhodet.
Men Dreamworks-frokost, parader, Madagaskar-pingviner, karusell, isshow med Dragetreneren, publikumsskøyting, flere spillehaller, fotball, basket, barnedisco, bordtennis, minigolf og så videre. Det er mange aktiviteter for barn og unge, og barna elsket cruiselivet.
For voksne var det musikalen Mamma Mia! som sto på programmet. Vi har sett flere oppsetninger av musikalen, men dette var en av de bedre. Her er det ikke noe b-preg! Nesten daglig var det standup-show, men det fikk vi ikke tid til. På grunna av små barn fikk vi heller ikke testet konserter/opptredener i forskjellige barer og serveringssteder om bord, men det var flere temakvelder og flere musikere som spilte.
«Allure of the Seas» er som en liten by, og man kan sitte i Central Park, en liten park midt i skipet, gå på promenaden, jogge rundt hele skipet eller slappe av på balkongen dersom du har det. Man finner altså noe for enhver smak.
 
Cruise_8
image-703

Service

Alt i alt var vi fornøyde, men det var litt småting å plukke på. Informasjon er en av tingene, både på forhånd og under cruiset.

Utsjekk

Veldig effektivt. Bagasjen kom kjapt og alt. Eneste var at vi ble «sendt på land» tidligere enn det som var skissert tid.
 

Ting man bør tenke på

Selv om RCCL har enormt mye informasjon på sine nettsider, så opplevde vi at veldig mye av informasjonen var lite relevant og ikke ga oss svar på de spørsmålene vi hadde. Rederiet har mange båter, som seiler flere steder i verden, og informasjonen for de ulike båtene og destinasjonene varierer for mye. Et veldig godt eksempel er at vi hene tiden ble fortalt at det var to formelle kvelder om bord, men ingen steder kunne vi finne ut hvilke to kvelder det var på vårt cruise. Først da vi kom om bord fikk vi vite dette.
 

Konklusjon

Cruise er kanskje kostbart, og det kommer til å gå mange år før vi velger cruiseferie igjen. For prisen vi betalte for cruiset, fly, hotell, transport og drikke, kunne vi hatt en fantastisk ferie i flere uker andre steder. Så når det kommer til stykket så handler det om prioriteringer. Som i livet ellers.

God tur!

Kommentarer

kommentarer