" /> Ikke imponert over Radisson Blu Plaza! - Reiseblogg1

Ikke imponert over Radisson Blu Plaza!

Famileweekend I Oslo skulle være en del av feriekosen. Oppholdet på Oslo Plaza endte med boss på rommet og fremmed mann i døren midt på natten.

NB! Denne bloggposten er fra 2016 – og i mellomtiden har Radisson Blu Plaza gjennomgått en større renovasjon. Anmeldelsen er derfor ikke helt representativ i dag.

REKLAME – linker i denne fargen er sponset og går til en av samarbeidspartnere.

Vi skriver tester på alle hoteller vi besøker, og Radisson Blu Plaza slipper ikke unna. Vårt reisefølge hadde booket et familierom og et vanlig dobbeltrom på Plaza i Oslo og så frem til noen herlige dager på et flott hotell.

Søppel og støvete på gulvet.

Dessverre startet det hele vært dårlig. Da vi fikk rommene viste det seg at de knapt var rengjort. Støv på de fleste flater, der fingrene laget striper i støvet da vi tok på flatene og ikke minst: Smuler og boss (!) på gulvet på familierommet.

REKLAME: Skal du ut og fly? Finn de beste og billigste alternativene hos Momondo og Skyscanner, eller direkte hos Lufthansa, Qatar Airways eller KLM.

Vi stiller ikke veldig strenge krav til et hotell. Men hovedkravene er at søvnkvalitet (seng, støy, temperatur og lys) samt renhold, er tilfredsstillende. I en anmeldelse vurderes dette opp mot prisen.

Allerede etter noen minutter viste det seg altså at renholdet på langt nær var tilfredsstillende. Vi ble tilbudt et nytt rom i samme etasje og takket ja til det. Noe dårlig støvsugd var også dette, men det var tross alt ikke boss liggende på gulvet. Det kan legges til at teppet i hotellkorridoren så like støvete og skittent ut.

SPONSET: Finn de beste hotellprisene i Oslo her!

Familierommet skulle brukes av en familie på to voksne og to barn. Dette ble opplyst ved bestilling. Men da vi kom tilbake på rommet godt utpå kvelden viste det seg at sovesofaen kun var oppredd for én. Èn dyne og én pute. Dessuten var det bare ett sett med håndklær ekstra. Siden det var så sent på kvelden «lånte» vi dyne og pute fra det andre rommet vi hadde i reisefølget. Dette for å rett og slett få ungene i seng.

Store, flotte rom

Rommene er store og luftige. Er man én eller to har man veldig god plass. For en familie på fire er det jo naturlig nok mindre plass, men det går helt fint. Badet er stort og romslig.

Familierommene har en sovesova som er litt smal dersom man har større barn. Denne var ikke veldig god å ligge i for voksne, men for barna gikk det bra. Hovedsengen var god, med komfortable madrasser og dyner.

Litt dårlig solskjerming/blending fra gardinene trekker ned, det ble veldig lyst litt tidlig. Fin temperatur natten gjennom, men det virket ikke som styringen av temperatur hadde noen påvirkning på reell temperatur. Men vi klarte oss.

Mann åpnet døren vår midt på natten!

Ja, du leste riktig. Et sted mellom klokken 01.00 og 01.30 ble døren til rommet åpnet (!) og en mann var på vei inn eller åpnet iallefall døren og snakket. Heldigvis oppdaget han at vi lå og sov og lukket igjen døren relativt raskt. Vi lå alle fire og sov, og bråvåknet uten å skjønne helt hva som skjedde før han hadde lukket døren og på svensk sagt «Nei, dette var jo feil».

Morgenen etter ga vi klar beskjed om hvor ubehagelig denne episoden var og det ble tatt opp. Vi ga også beskjed om mangelen på håndklær. Dette ble ikke gjort noe med, så da kvelden kom, manglet vi fortsatt håndklær.

Hotellet har følgende forklaring til oss i ettertid, sendt på epost:

«Vi har sett på aktiviteten på døren og det siste vi ser er at døren ikke ble lukke ordentlig inntil like før kl 22.00, etter dette har det ikke vært noen aktivitet før kl 01.20 da døren blir lukket ordentlig. Dette er tiden da vår sikkerhetsavdeling går nedover alle etg for å se til at alt er som det skal. Dersom en dør står litt på gløtt vil de lukke den. Slik det ser ut er det nettopp dette som har skjedd. Vi beklager denne uheldig hendelsen og forstår at dere syns dette var ubehagelig, men sikkerhet går rundt kun med gode intensjoner om å påse at alle har det bra.»

Hendelsen på natten kan altså ha en naturlig forklaring, noe som er helt ok. Vi skjønner likevel ikke hvordan en profesjonell sikkerhetsavdeling fremfor å bare lukke døren stille, faktisk åpner den skikkelig og snakker slik at folk faktisk våkner.

SPONSET: Finn ditt favoritthotell i Oslo!

Flott frokost

Frokosten var faktisk oppholdets høydepunkt. Flott variasjon og gode råvarer kjennetegner frokosten.

Variert i utvalg av pålegg, og kalde/varme retter. Egentlig alt det man forventer på en hotellfrokost.

Av juicer ble det tilbudt appelsin og grapefruktjuice, men manglet eplejuice første morgen. Et lite trekk der, men eplejuicen var tilbake morgen nummer to. Deler av reisefølget savnet også bacon, som etter vår mening er en del av en skikkelig hotellfrokost. Ellers er frokosten veldig bra.

Standard

Hotellet begynner å bli slitt enkelte steder, og en ørliten oppgradering på de mest slitte stedene kunne kanskje vært på sin plass. Det foreligger nye planer for en ny fløy og eventuell flere etasjer på eksisterende bygg. Spennende planer altså, men vi snakker nok noen år frem i tid.

Lokasjon / fasiliteter

Radisson Blu Plaza ligger svært sentralt. Litt avhengig av hvilke deler av Oslo en ønsker å benytte/utforske selvsagt. Men kort vei til Oslo S og Busstasjonen gjør jo at reisen inn er enkel. Det er også svært enkelt å komme seg dit med bil. Plaza tilbyr betjent parkering, såkalt valet-parkering. Det betyr at du leverer nøklene og noen kjører bilen din inn i parkeringsanlegget. Når du ønsker bilen, kjøres den opp igjen. Dette fungerte fint, men beregn litt lenger tid da dekan være travle perioder når du skal ha bilen opp. Det er selvsagt verdt å gjøre oppmerksom på at hotellet og deres leverandør av denne tjenesten fraskriver seg alt ansvar, selv når de kjører bilen til og fra parkeringsplassen. Slik er det nok på de fleste valet-parkeringer, men greit å vite om på forhånd.

Hotellet har et basseng og treningsfasiliteter i de øverste etasjene. Bassenget er mest for trening/rekreasjon, og ikke særlig barnevennlig.

I de øverste etasjene er det også bar og restaurant. Ikke veldig stort, men med veldig flott utsikt over hele byen.

REKLAME: Skal du ut og fly? Finn de beste og billigste alternativene hos Momondo og Skyscanner, eller direkte hos Lufthansa, Qatar Airways eller KLM.

Konklusjon

Renholdet var kritisk dårlig denne helgen. Et hotell i denne klassen kan ikke tillate seg dette. Vi har bodd på en del hotellrom gjennom årenes løp og det er lenge siden vi har opplevd så skitne og støvete rom. Tull med oppredninger og håndklær gjør ikke saken bedre, og hendelsen om natten var direkte ubehagelig, til tross for en slags forklaring.

Familierommet to netter og et dobbeltrom én natt kom på rundt 4300 kroner. For trøbbelet ble vi tilbudt en kompensasjon på 750 kroner.

Med tanke på prisen, hotellets påståtte standard og våre forventninger så kan vi ikke si annet enn at vi er forferdelig skuffet. Så skuffet at det overhodet ikke frister til gjentakelse. Radisson Blu Plaza har levert varene før, men nå gjorde de det ikke.

SPONSET: Overnatting i Oslo? Finn de beste hotelltilbudene her!

Kommentarer

kommentarer