" /> Tune Hotels Liverpool - billig, smart og sentralt - Reiseblogg1

Tune Hotels Liverpool – billig, smart og sentralt

Vi ante ingenting, absolutt ingenting om Tune Hotels Liverpool da vi booket. Vi så bare: Greie tilbakemeldinger og fantastisk pris! Vi ble derfor noe overrasket da vi sjekket inn…

Ok, vi betalte bare 400 kroner per dobbeltrom på Tune Hotels Liverpool. Det er nesten gratis for en overnatting. Stort billigere går det ikke an å få det, uten å måtte dele bad med ukjente eller bo på et hostel. Samtidig hadde vi ikke sjekket hotellet nok på forhånd, for dette er et smarthotellkonsept med stor S. Her må du nemlig betale for alt, nesten alt iallefall:

Avgift for alt

– 2,50 pund per koffert takk, sa resepsjonisten vennlig. Dere kan sjekke inn nå dersom dere ønsker, det koster 15 pund ekstra, fortsatte han.

Vi var tidlig ute og hadde kommet oss med et tidligere tog fra London. Dermed var klokken litt over ett da vi prøvde å sjekke inn, men vi måtte pent vente til klokken 15.00. Det var selvsagt helt iorden, men betale for oppbevaring av bagasje, det var noe nytt. På vei tilbake for å gjennomføre den ordentlige innsjekkingen spøkte vi med at vi trolig måtte betale for håndklær, såpe og dopapir. Vi fikk nesten rett.

SPONSET: Skal du ut og fly? Finn de beste og billigste alternativene hos Momondo, Skyscanner, BravoFly, Expedia eller direkte hos KLM eller SAS.
Tune Hotel gjør det egentlig veldig enkelt: De har en grunnpris for et rom, inklusiv seng, sengetøy og et bad der det er noe såpe. Håndkle, TV, hårføner, internett etc, koster ekstra. Håndkle koster for eksempel to pund. Rommet et vasket før ankomst, og blir vasket hver tredje dag dersom du blir så lenge. Skal du ha ekstra rengjøring, koster det åtte pund. Rommet blir selvsagt vasket ved avreise.
Vi hadde, uvitende nok, alt inkludert via vår booking. I dette tilfellet var det via hotels.com. Dermed var både håndkle, hårføner og TV tilgjengelig i de firehundre kronene vi hadde betalt for rommet.

Egentlig er ideen ganske god, spesielt TV. Jeg har ikke behov for å se TV når jeg bor på hotell, da kunne jeg ha spart litt penger. Samtidig var dette hotellrommet så billig at det ikke var mye å spare likevel.

OK rom

Så litt om hotellet: Rommet er ikke stort. Det er et dobbeltrom, men vi var kun én person per dobbeltrom. Det var helt greit. Ved lengre opphold kunne det kanskje føles litt klaustrofobisk med to. Spesielt siden sengen er relativt smal. Derfor er det greit dersom intimsonene ikke er for snevre dersom man deler rom. Sengen på det ene rommet kunne man kun entre fra den ene siden.
Hotellet er så nytt at det er ingenting å utsette på standarden. Rent og pent, lyst, fint, men lite bad. Her kan man nesten sitte på do, dusje og pusse tennene samtidig. Men det funker. Temperaturen på badet var litt for lav for vår smak.
Det ene rommet vendte inn mot bakgården, så det var ikke trafikkstøy å bemerke. Men det var likevel mye lyd. Be om et rom langt fra der folk passerer for heis og trapp. Man hører nemlig alt fra gangen, alt fra bakgården og alt fra gaten på fremsiden. Det er mye støy mellom etasjene, spesielt hører man etasjene over godt. Bosstømming og ting som skal inn og ut av hotellet i bakgården grytidlig på morgenkvisten lager også mye støy.


På den andre siden: Du får en god seng, du får det helt mørkt på rommet og temperaturen var ok. Hadde det vært bittelitt roligere, hadde dette vært et røverkjøp av dimensjoner.

Her har vi altså et hotell som er helt latterlig billig, nesten gratis, men der man kan være litt uheldig med støy. Det er en vurderingssak om det da er verdt det. For oss var det kun snakk om én natt. Samtidig fikk man en god seng, og et helt ok+ rom. Vi kunne bodd to personer for 200kr hver her, det er billig det.

Tune Hotel Liverpool

BILLIG

Hotellet har utsjekk klokken 10.00. Internasjonal standard er klokken 12.00, og da er ti veldig tidlig. Det kostet 15 pund ekstra for å ha rommet til klokken 13.00. For oss var det 40% prisøkning.

Tune Hotels Liverpool serverer selvsagt ikke frokost, men det finnes flere alternativer i nærheten. De har en ok wifi-forbindelse. Ikke akkurat for tunge jobboppgaver, men for surfing, sosiale medier og så videre er dette helt greit.

Konklusjon: På sin måte hadde dette hotellet sjarm, og det kan fungere greit ved korte opphold. Skal man imidlertid jobbe og bo der flere netter, er det mange bedre alternativer i Liverpool. Er man på fotballtur kan dette være et utmerket alternativ.

Kommentarer

kommentarer