" /> Få et godt tilbud på leiebil - Reiseblogg1

Få et godt tilbud på leiebil

Hvordan finner man ut hvilket tilbud på leiebil som er best på reisen din? Vi bruker en søkemotor, men det kan lønne seg å sjekke et par ganger ekstra.

Mange av søkemotorene på nett sammenligner prisene fra de aktuelle bilutleieselskapene på stedet du skal reise. Ganske praktisk slik at man slipper å gå innom 5-10 sider per destinasjon. Vår samarbeidspartner Rentalcars, er et sånt sted. Nederst kan du søke etter leiebil direkte herfra eller gå her.

Hva bør man huske på?

Det kan være lurt å ta noen stikkprøver hos enkelte utleieselskap også. I noen tilfeller kan de ha egne kampanjer som man må innom hjemmesiden for å kunne benytte. Av og til kan det være penger å spare.

Sjekk også biltype, hva som er inkludert og ikke minst hvilke forsikringer. Vanligst er én sjåfør og full-til-full tank med bensin, det betyr at du mottar bilen med full tank og skal levere den tilbake med full tank. Dersom du lar utleieselskapet fylle den opp, er prisen som regel langt høyere enn pumpeprisen på bensinstasjoner. Vi har flere ganger fått tilbud om tank med bensin inkludert, flere sjåfører eller GPS.

Leie bil i USA?

NAF har laget en kort artikkel om ting man bør tenke på når man skal leie bil i USA her, og vi delere NAFs syn. Det er derfor lurt å bestille leiebilen fra Norge før man reiser. Men vår erfaring var ikke helt som NAFs fordi alle forsikringene vi var blitt fortalt var inkludert, var ikke inkludert likevel. Dermed ble leiebilen en god del dyrere enn den prisen vi først fikk oppgitt. Heldigvis hadde vi budsjettert veldig romslig på posten for leiebil. Sjekk forsikringspapirene og hør med utleiefirmaet når du henter ut bilen og sjekk hvilke forsikringer som er inkludert. Dersom de prøver å selge tilleggsforsikringer vær nøye med å sjekke prisene. En full forsikringspakke kan fort komme opp i nesten 1000 kroner per døgn.

De viktigste forsikringene i USA utenom standard ansvarsforsikring er:

  • LDW – Loss Damage Waiver – dekker skade på leiebil og motparts bil
  • ALI – Dekning skade på tredjeperson
  • PAI – Personlig ulykkesforsikring dersom reiseforsikringen ikke dekker dette

By eller flyplass – hvor leie?

nissanmaxima
image-1866

En Nissan Maxima som kostet over 1000 kroner ekstra per dag i syv døgn. Total leiepris booket på nett: 3000 kroner for samme periode. Ikke la deg lure av oppgraderinger.

Et tips for å spare litt penger på leiebil er å hente/levere andre steder enn på flyplasser. Da slipper man flyplassavgifter som man må betale på flyplassene. Samtidig er det ofte mest praktisk å hente ut bil på flyplassen og bare kjøre derfra. Spesielt om du skal ha bilen i hele leieperioden.

På en av våre roadtriper tok vi tog inn til San Francisco, var uten bil noen dager, før vi hentet bilen og dro sørover i California. Vi leverte den også inn noen dager før avreise. På den måten sparte vi penger.

Er det lett å bli lurt? Mange har jo hørt historier om utleieselskaper som alltid finner en ny skrape eller bulk som de tar seg godt betalt for. Selv har vi aldri opplevd den varianten, men vi har fått uønskede oppgraderinger som har tidoblet prisen hos et av verdens største bilutleieselskaper. Følg med på hva selgeren sier og hva du egentlig signerer på er vårt råd. En leieavtale som skulle koste drøye 2000 kroner ble til nærmere 20.000 kroner. Til tross for at bilen, som var hovedgrunnen til høyere pris, kunne leies for en tusenlapp ekstra for en hel uke på nett. Mens vi måtte ut med over 1000 kroner dagen ekstra.

Enveisleie er noe mange lurer på, og er dette dyrt? Ja, det kan koste en del ekstra, men det kan også være gratis. Som med alt annet, sjekk nøye! Hos noen selskaper er det gratis, med mindre det er stor avstand. Hos andre er det en standardavgift. I USA kan denne variere fra noen hundrelapper til over 1000 kroner.

Skal dere på roadtrip har vi laget en liten serie om USA:

  1. Roadtrip – en stor guide
  2. Roadtrip – fly og leiebil
  3. Roadtrip – overnatting

God tur!

Søk her et godt tilbud på leiebil:

Kommentarer

kommentarer