" /> New York I: Fly til en billig penge - Reiseblogg1

New York I: Fly til en billig penge

Flytur til New York og en uke i «The Big Apple» med hele familien? Høres dyrt ut, men med litt planlegging kan man finne billig fly til New York. I denne bloggserien skal vi gi tips om fly, overnatting, transport og attraksjoner. Først ut er fly!

Fly og overnatting er som regel de to største budsjettpostene for en tur til New York, men fly til New York er det stor konkurranse på og med litt planlegging kan man finne gode priser. En annen mulighet, som vi benyttet oss av, er bonuspoeng. I dag tjener man mer bonuspoeng på kjøp av varer og tjenester, via kredittkort, Trumf eller andre kilder, enn man gjør på å fly økonomiklasse. Gjennom flere år hadde vi spart opp poeng, mest via bruk av kredittkort. I tillegg fikk vi donert litt poeng fra øvrig familie. Det gjorde det mulig å fly hele familien for noen tusenlapper. Vi kommer tilbake til dette.

New York er enkelt å komme seg til. Direktefly fra Oslo i tillegg til de fleste større byene i Europa. SAS flyr fra Oslo, København og Stockholm. Norwegian det samme. London, Amsterdam, Frankfurt og Paris er gode via-punkter. Man får eksempel vis Oslo – New York til rundt 2800,- med KLM/Air France. Det er billig! SAS flyr til Newark på New Jersey, mens KLM/Delta flyr til JFK som ligger på Long Island. Begge flyplassene har gode forbindelser inn til Manhattan.

REKLAME: Skal du ut og fly? Finn de beste og billigste alternativene hos Momondo, Skyscanner, BravoFly, Expedia eller direkte hos KLM.

Finn billige flybilletter

Vi anbefaler å søke rundtforbi for å finne de beste prisene på eksempelvis Momondo. Planlegg i god tid, og du kan spare en del penger. Vi vil også anbefale vår guide om hvordan man finner de billigste flybillettene. 

Avreisedag, når man bestiller, hvilke dager man er borte, er noen av faktorene som kan spille inn på prisen. Ifølge statistikken er det eksempelvis billigst å reise ut tirsdag kveld. For interkontinentale reiser er det viktigste poenget vårt: Planlegg i god tid, gjerne mer enn seks måneder før.

Tipsene for å oppnå de billige billettene oppsummert i én setning: Bruk søkemotor, bestill i snitt 53 dager før avreise (gjelder nok ikke interkontinentale reiser), utreise på en tirsdag kveld. og vær borte mellom lørdag og søndag.

Slik gjorde vi

Som nevnt fløy vi på opparbeidede bonuspoeng med SAS. Gjennom flere år har vi samlet poeng, litt gjennom reiser, men mest gjennom strategisk bruk av kredittkort og utnyttelse av kampanjer som ga ekstra poeng. Kredittkortet vi har samlet opp poengene med er SAS American Express Platinum, som i dag er erstattet med SAS American Express Premium. Tidligere fikk man såkalt companion ticket (CT) der to kan fly for poengprisen for én dersom man hadde over 100.000 kroner i omsetning på kortet i løpet av året. I tillegg har alltid barn 50% rabatt når det er SAS man flyr med. Med bruk av en sånn ordning får man altså flyturen for halve poengprisen. En familie på fire trenger derfor 120.000 poeng for å fly med SAS til USA.

SAS Plus - meny
Vi fikk fly SAS Plus begge veier, med gratis oppgradering på utreisen. Helt ok!

Bonussetene til USA er populære, og i sommerferien var det helt umulig å få tak i seter til Los Angeles, San Francisco, Miami og Chicago. Til New York og Boston var det derimot ganske gode muligheter dersom man var tidlig nok. Det vil si: Skal du reise i juli, bør du booke før nyttår. Vi booket i februar og hadde begrensede muligheter og måtte betale 140.000 poeng og ha Plus-klasse på hjemturen. At hele familien ble oppgradert gratis til Plus på utreisen, gjorde opplevelsen enda bedre!

Når det gjelder opptjening av bonuspoeng så kan man gjøre dette via Trumf også, samt flere andre ordninger.

Så da er det bare å starte planleggingen for familietur til New York 🙂

Neste blogpost handler om overnatting på familetur til New York.

NB! Vi gjør oppmerksom på at ingen anmeldelser eller omtaler er sponset eller betalt for med mindre de er merket som annonse, men vi linker til våre samarbeidspartnere. Det vil si at de fleste linkene på denne siden vil føre deg til en samarbeidspartner og at dette kan generere inntekter for oss. Les mer om oss her.


Kommentarer

kommentarer