" /> Denne billettypen gir best Eurobonus-opptjening for pengene - Reiseblogg1

Denne billettypen gir best Eurobonus-opptjening for pengene

Hvilken billettype bør du velge om du skal ha flest bonuspoeng for pengene? Svaret overrasket oss, og vil nok overraske mange andre!

Logisk sett burde det være slik at dess dyrere billett, jo mer bonuspoeng for hver krone. Det var også SAS sin intensjon da de slaktet poengopptjeningen på de aller billigste billettene i høst. Sånn er det ikke. Ser man på hvor mange kroner man må betale per poeng, kommer ikke business-billetter nest best ut en gang.

REKLAME: Skal du ut og fly? Finn de beste og billigste alternativene hos Momondo, Skyscanner, BravoFly, Expedia eller direkte hos KLM.

Hver gang SAS har tilbud på langdistansereiser, kommer debatten rundt selskapets nedsabling av opptjeningen på de samme rutene fra 1. oktober 2018. Dette gjaldt de billigste billettypene og Go Light i særdeleshet. Men er det virkelig så ille som det først så ut til å være?

De første dagene og ukene etter 1. oktober kunne det virke som om alle Go-billetter, utenom Pro (fleksible økonomibilletter) ga tilnærmet null poeng opptjening. Mange av destinasjonene vi søkte på, ga gjerne 500-1000 poeng opptjening på langturer tur/retur. Heldigvis har SAS justert noe, fordi nå kun er tilbudsprisene man oppnår elendig opptjening på. Derfor satte vi oss ned og søkte på alle langrutene, langt frem i tid, for å se hvor mange kroner du må bruke per Eurobonus-poeng du skal tjene. Resultatet overrasket oss.

LES OGSÅ: Vi testet SAS Plus og Business over Atlanterhavet.

Dette fant vi ut:

Tabellen viser pris i kroner per EB-poeng, fra Stavanger til destinasjonene, for de ulike billettklassene. Det skal ikke være noen spesialtilbud de datoene vi søkte etter.

Den enkle konklusjonen er: Man får mest for pengene ved å fly med Plus Smart-billett, faktisk ned i 56 øre per bonuspoeng, men vanligvis rundt 80 øre per poeng. Mer interessant er det imidlertid at business ikke er særlig lukrativt sett med bonuspoengopptjeningsøyne. I 70% av tilfellene vi sjekket, fikk man mer for pengene ved å fly Go Smart. Og det rimer dårlig med SAS´ intensjoner for endringene.

LES OGSÅ: Slik finner du de billige flybillettene.

For de som jakter bonuspoeng er det faktisk greit å ha i bakhodet når man skal bestille tur. SAS må gjerne få kritikk for endringen, men det er ikke slik mange fryktet at kun veldig dyre billetter gir noe særlig opptjening. SAS har også ganske gode priser på bonusbilletter, der de lengste rutene i SAS-systemet koster 100.000 poeng tur/retur i business. Samtidig har de elendig tilgjengelighet på bonusreiser, og man må ofte sitte klar 330 dager før man skal reise for å sikre seg billetter, spesielt i Plus eller Business.

Kommentarer

kommentarer