" /> Nydelige Bali, absolutt verdt et besøk - Reiseblogg1

Nydelige Bali, absolutt verdt et besøk

De fleste har nok hørt om Bali, paradisøya med tusenvis av templer og nesten like mange guder. Her er noen tips til ditt besøk på Bali.

Bali ligger i Indonesia som har verdens største muslimske befolkning, men på øya er hinduismen den ledende religionen. Og du merker fort at religionen er svært viktig for befolkningen der, med seremonier til enhver tid, og små hverdagsofringer over alt hvor du beveger deg.

REKLAME – denne bloggposten inneholder sponsede lenker blant annet til hotels.com. Linkene er merket i denne fargen.

Det er lett å komme seg til Bali fra Norge, dog må man regne med et par mellomlandinger på veien. Vi anbefaler å fly med Singapore Airlines som er kåret til verdens beste flyselskap flere ganger.

Flyplassen ligger sør på øya, like ved hovedstaden Denpasar, og ikke langt fra de mest populære turistområdene som Legian, Seminyak, Kuta, Sanur og Nusa Dua. Dette er den mest utviklede delen av øya, med flotte butikker , natteliv og strender. Det finnes mange fine hoteller som ligger på, eller like ved stranden her.

Opplev det ekte Bali

Men ønsker du å oppleve det ekte Bali, og komme tett på lokalbefolkningen anbefaler vi at du drar oppover mot nord og øst på øya. Her får du flott natur, med alt fra rismarker til fossefall og vulkaner. Mange av de flotteste tempelkompleksene ligger også her. Og lokalbefolkningen er åpne, blide og herlige mennesker som gir den lille ekstra touchen på oppholdet.

Ulike, tradisjonelle og fargerike saronger fra markedet i Ubud.

Ubud ligger sentralt et par timers kjøring fra flyplassen og er øyas kulturelle hotspot. Her finner du alt fra koselige homestays til finere hoteller du kan bo på. Tilbudet innen kunst og dans er stort, og ønsker du prøve yoga er definitivt Ubud plassen å være. Herfra er det også lett å komme seg ut og utforske andre deler av øya.

Få gode tilbud på overnatting i Ubud fra vår samarbeidspartner hotels.com.

Sidemen er et rolig område med flotte rismarker, og nærhet til de vulkanske fjellene. Amed er en søvning liten fiskerlandsby med flotte steder for snorkling og dykking. Begge disse er fine plasser å bo noen dager.

Har du god tid kan du også med fordel ta en avstikker til enten Gili-øyene eller Nusa Lembongan. Disse øyene er mer avslappende enn Bali, og byr på flotte naturopplevelser. Hurtigbåter fra for eksempel Sanur tar deg dit på en rask og rimelig måte.

Komme seg rundt

Maten på Bali er også svært god, og prisene svært lave i forhold til det vi er vant med hjemmefra. En signaturrett man absolutt bør prøve er Babi Guling, eller helgrillet pattegris. Denne serveres overalt men krever noen ganger at man bestiller på forhånd. Er man riktig heldig får man komme inn på kjøkkenet der de tilbereder den også.

REKLAME: Skal du ut og fly? Finn de beste og billigste alternativene hos Momondo, Skyscanner, BravoFly, Expedia eller direkte hos Qatar Airways eller KLM.

Uluwatu helt sør på Bali.

Vi anbefaler ikke å leie bil på Bali, til det er trafikken litt for kaotisk og uoversiktelig for oss nordmenn. Lei heller en sjåfør for en dag, da får du en guide med på kjøpet også. Motorsykkel og scooter er glimrende fremkomstmidler så lenge du holder deg borte fra de mest trafikkerte områdene i sør. En scooter kan du leie for så lite som 30-40 kroner per dag, og du opplever masse spennende på veien. Vær obs på å ha pairene i orden, og bruk alltid hjelm.

I det siste er det kommet frem en del artikler om turister som ikke respektere lokale skikker og religion, som for eksempel å kle seg uanstendig i templer, eller klatre på helligdommer for å ta kule selfier. Sett deg inn i skikker og kulturen før du reiser, så får du så uendelig mye mer igjen for turen.

God tur!

Kommentarer

kommentarer