" /> Flytips til Bali - Reiseblogg1

Flytips til Bali

Som vi var inne på i blogginnlegget om Bali så finnes det flere muligheter komme seg dit. Fra Norge kan man reise med blant annet KLM, Emirates og Singapore Airlines og SAS. De fleste flyrutene til Bali innebærer to mellomlandinger, én i Europa og én i Asia. Her er våre flytips til Bali.

REKLAME – denne bloggposten inneholder sponsede lenker blant annet til KLM. Linkene er merket i denne fargen.

Vi har også testet Singapore Airlines med businessclass til Bali, les hele testen vår her.

Det lønner seg fort å undersøke litt på forhånd for å finne ok priser, og gjerne en reiserute som passer godt. Det kan nemlig være stor forskjell i total reisetid mellom alternativene. Søkemotoren Momondo er fin å bruke for å finne de forskjellige alternativene. Først for å få en oversikt, så kan man kontakte byråer eller flyselskapene direkte etterpå for bestilling.

Singapore Airlines´A350 ved gaten i Amsterdam.

Vi har alltid brukt Singapore Airlines på våre turer til Bali. Flere ganger har de faktisk vært det rimeligste alternativet. En ting man bør være litt obs på når det gjelder Singapore Airlines er at de aldri setter ned prisene like før avreise. Vi har pleid å bestille så lang tid i forveien som elleve måneder da de som regel har et  begrenset antall seter til en god pris da. Eventuelt at man følger med når de har kampanjer og slår til da. En typisk reise med Singapore Airlines i økonomi kan komme på overkommelige 6-7000 kroner t/r.

REKLAME: Skal du ut og fly? Finn de beste og billigste alternativene hos Momondo, Skyscanner, BravoFly, eller direkte hos Singapore Airlines, Qatar Airways eller KLM.

Via Europa

Setene på økonomiklasse på Singapore Airlines A350.

Reiser man ut fra Norge med Singapore Airlines har man flere rutevalg med tanke på mellomlanding på veien til Singapore. Man kan velge mellom London, Amsterdam, København og i noen tilfeller Frankfurt eller Stockholm. Dette er veldig avhengig av avreiseflyplass i Norge. De har en av de nyeste flyflåtene i verden og mellom Europa og Singapore flyr de med Airbus 350-900 og 380, eller med Boeing 777-300ER. Alle med god plass og komfort selv på økonomiklasse. Selv om man flyr i opptil 12 timer i strekk er det en behagelig flytur. Kris World har tusenvis av filmer, TV-programmer, spill og musikk man kan underholde seg med underveis. Man får minst to gode måltider på reisen og kabinpersonalet er alltid til stede for å gjøre opplevelsen så bra som mulig for de reisende. Drikke er gratis under hele turen. Når man flyr så lenge er det viktig at man holder seg i bevegelse, så ta gjerne en gåtur opp og ned i kabinen for å strekke på beina.

Utforsk Changi

Er du så heldig å få mellomlande på Changi i Singapore er det lurt å sette av litt ekstra god tid i transit. Changi (kåret til verdens beste flyplass) er et reisemål i seg selv. Man har gjort alt for at de reisende skal få en god opplevelse der, og det er mer enn nok å finne på. De har blant annet laget en solsikkehage, orkidehage og kaktushage. De har en sommerfuglpark der man kan gå inn til tusenvis av vakre sommerfugler. Gratis kino, spillrom og svømmebasseng (!) på taket av terminal 1 er andre ting de har lagt opp til. Har man ekstra lang tid tilbyr de også gratis sightseeing inn til Singapore by.

Slik ser orkidehagen ut på flyplassen Changi i Singapore.

Når man er ferdig med å utforske Changi er det på tide å sette seg på flyet for de siste 2,5 timene ned til Bali. Denne ruten flys per i dag stort sett med Airbus A330-300, men de har også begynt å fly den med sin nye Boeing 787-10. Flyplassen på Bali er kraftig oppgradert de senere år, senest nå i høst da de var vertskap for en stor internasjonal konferanse. Ny og moderne terminal er tatt i bruk, og man finner både taxfree, butikker, restauranter og lounger. Som nordmenn er man fritatt vanlig visumplikt, og får innvilget et 30 dagers besøksvisum (VOA) ved ankomst. Det er viktig at man ikke overskrider de 30 dagene, for da vanker det bøter og trøbbel ved utreise. Her kan man finne UDs reiseråd for Indonesia/Bali.

Et lite tips til slutt, som ikke gjelder bare denne strekningen: Prøv å unngå lange etapper med Dreamlineren Boeing 787. Den er egentlig konstruert med tanke på en 2-4-2 konfigurasjon på økonomiklasse. Imidlertid har nesten alle flyselskapene innredet den med 3-3-3. Og det er trangt!

LES OGSÅ: Nydelige Bali absolutt verdt et besøk

Kommentarer

kommentarer